Çarşamba, Mayıs 25, 2011

Günün Değerlendirmesi

Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep Üniversitesindeki bir sergideki kadın heykelini müstehcen bulmuş... Helal olsun diyorum, iktidar kudreti dediğin böyle bir şey bence. Neye bakarsan bak, tahrik olacak bir şey görebiliyorsun. Sanattan anlamak bile diyebiliriz YÖK başkanının tutumunu.


*


Sibel Üresin; bu kadın AKP' li belediyelere aile danışmanlığı hizmeti satıyormuş. Değerli bilgilere sahip olduğunu dün gazetelerde yer alan açıklamaları ile öğrendik. Diyor ki hanımefendi; "Ekonomik ve cinsel gücü yerinde olan erkeklerin çok eşli olması yasal olsun". Konuşmanın devamı çok önemli değil. Özü bu. Söyleyen ise aile danışmanı bir kadın ???


*


Diğeri ise, Ergenekon davasında dinlenen bir gizli tanığın Dursun Çiçek' in bir görüşmesine tanık olduğunu ifade ederken Dursun Çiçek' le aralarında geçen diyalog ve bunun yandaş gazetelerde veriliş şekli. Gizli tanık EFE' nin resmen uydurduğu Dursun Çiçek' in sorduğu sorulara verdiği yanıtlardan belli. Dursun Çiçek soruyor; "Beni o gün orduevinde gördüğünü söylüyorsun, o gün ne giyiyordum".


Yanıt; " haki bir üniforma vardı".


DÇ; "Denizciler ne zamandan beri haki üniforma giyiyor?"


EFE; "Pardon , karıştırdım. Beyaz bir üniforma vardı"


DÇ; "Ocak ayında beyaz üniforma mı vardı? Biz kışın siyah giyeriz"


EFE; "Tam olarak hatırlamıyorum. Başka renk olabilir"


Evet.. Tanık ifadesi böyle. Gerçekten de, Dursun Çiçek o gün herkesi kandırmak böyle giyinmiş olabilir. Ama Hürriyet' ten Mehmet Yılmaz' ın dikkat çektiği bir husus var.


Diyor ki Mehmet Yılmaz, yandaş medya bu konuşmanın tamamını vermeden manşetten şöyle verdi haberi; "Gizli tanık EFE, Çiçek'in yüzüne oradaydın dedi"


Bu ayıptır diyeceğim ama kime... Adamların işi bu..


Mehmet Yılmaz' ın yazısı; http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17869866.asp

Hiç yorum yok: