Salı, Ocak 22, 2013

İçki Yasağı Deneyi - Mehmet Yılmaz

İçki yasağı deneyleri yine başladı AKP ileri gelenleri yeri geldikçe kimsenin yaşam tarzına karşı olmadıklarını, yaşam tarzlarına müdahale etmek istemediklerini söylüyorlar, bunu biliyoruz.

Bildiğimiz bir şey de bunun tam tersini yapmak için zaman zaman denemelere giriştikleridir.

Birkaç yerde birden denerler, eğer çok gürültü çıkarsa geri adım atarlar. Gürültü çıkmazsa, toplumun belli bir yaşam biçimine hapsedilmesi yolunda bir viraj daha dönülmüş olur.

Bu konuda en çok takükları konu da içkidir.

Belli aralarla bu alana müdahale etme çabasına girerler. Bunu yaparken gündemin daha yoğun olduğu dönemleri seçerler ki fazla da gürültü çıkmasın! Bu planın uygulanmasına sessiz sedasız yine başladılar.

Önce Denizli'deki dernek lokallerinde içki satışı yasaklandı.

Sonra Ankara'da Eymir gölündeki işletmelerin ruhsatları Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu kararıyla iptal edildi.

Ankara'da Eymir dışında Mogan ve Göksu'da da göl kenarında dinlenme olanağı var, oralarda da içki satışı yasak.

THY'nin iç hatlar business class uçuşlarında da içki yasağı uygulaması test ediliyor. Çok ses çıkaran olmazsa belli ki orada da yasaklayacaklar.

"Yasak" şimdilik, "İkram servisi yükleme yapmayı unutmuş" şeklinde açıklanıyor. Koca THY'nin uçaklarına ikram, çalışanların kafasına göre mi yükleniyor, yoksa bu işin takip edildiği bir bilgisayar düzeni mi var?

İkram servisinden bana ulaşan bir "ihbar", bu unutkanlığın talimatla yapıldığını düşündürtüyor.

Bunun ne kadar ve nereye kadar yaygınlaştırılacağını izleyelim ve soralım: Kimsenin hayat biçimine karışmayacaksanız, başkasının içkisinden size ne? Size girip çıkan nedir ki kafayı bu işe takıyorsunuz?

Hiç yorum yok: