Salı, Haziran 25, 2013

Bu Artık Çok Bayat Bir Söz - Mehmet Yılmaz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da "Bu sosyalist geçinenlervarya, çoğu Şimdi Bodrum’dadır. Yatlarındadırlar. O çığırtkanlık yapan varya mesele Gezi Parkı değil hâlâ anlamadın mı diyen varya. Bunlaryeri geldiği zaman, Boğaz’a karşı viskiyi yudumlamasını çok iyi bilirler” derken, mutlu bir tesadüf eseri ben de Bodrum’daydım.

Başbakan’ın kullandığı bu ifadeler hiç yeni değil, bunu biliyorsunuz. Taa Çetin Altan’ın sosyalist olduğu günlerden kalma ki o yıllarda ben çocuktum, muhafazakâr siyasetin kullandığı bir kalıptır. Yaratıcılık notundan sıfır almayı hak eden bir durum yani!

Muhafazakâr siyasetçiler bu “Boğaz’da viski”, “Bodrum’da yat” bulamacının üzerine herzaman bir miktar dini sos dökerler. Arapça bilmeyen halkın anlayamayacağı ve bu nedenle içinde bir kerametvarzannedeceği bir-iki Arapça kelime de paralayarakyenilebilir hale getirmeye çalışırlar.

Göbekte kaşıntı yapar ama muhafazakâr siyasetçilerin pişirip pişirip halkın önüne sıkça sunmalarının nedeni biraz da budur!

Çünkü asıl meseleyi gözden kaçırmak isterler Sorun bu “zevkusefanın” nasıl fınanse edildiğidir. Çalışılarak kazanılmış, vergisi ödenmişse o paranın nasıl harcanacağı, sadece paranın sahibinin keyfine kalmıştır.

Çünkü insanın helal para kazanması ve bunu harcaması ayıp değildir.

Ayıp olan şey kaynağı belirsiz paralarla gemicikler, villacıklar almaktır.

Bu konuya yine döneceğiz, çünkü belli oldu ki vatandaşın dikkati bir kez daha “Maymuna bak” numara sıyla “hepsi hediye” Chanel çantalardan, Louboutin ayakkabılardan, Armanilerden, Cavallilerden uzaklaştırılmaya çalışılacak.

Hiç yorum yok: