Cuma, Şubat 20, 2009

Herşey Normal

Koza Holding yönetim kurulu üyesi Melek İpek, bir umre gezisi organize etmiş. Aralarında bakan ve milletvekili eş ve kızlarının da olduğu 180 seçkin (elit; hani biz elittik) hanımefendi 10 günlük umre için THY’ ndan kiralanan özel uçak ile Mekke’ nin yolunu tutmuşlar. Mekke Hiltonda kalcaklarmış. Allah kabul etsin.

Gazeteyi okurken farkettim ki, az kalsın üzerinde düşünmeden bile geçip gidecektim. Normal bir durum gibi yani. Peki normal mi? Bakalım,

AKP iktidarı ile birlikte hızla büyüyen, küçücük bir işletme iken, şimdi işi altın madeni işletmeye kadar götüren dünün davetiyecisi, BUGÜNnün gazetecisi Koza Holdingin bu umreyi planlaması mı normal?

Cumhurbaşkanı(n)ız Gül’ ün en son Suudi Arabistan ziyeretinde Kral’ dan bu umre için özel izin istemesi mi normal?

Katılan bakan ve milletvekili eşlerinin, Bakan ve Milletvekili kocaları tarafından bu durumun hiç iyi algılanmayacağı yönünde bir uyarıda bulunmamaları mı normal?

Ya da, katılan seçkin (elit) kadınların, biz kendi paramızla başka bir zaman gideriz. Tam da kriz zamanı kocalarımızı zor durumda bırakmak istemeyiz demememeleri mi normal?

Koskoca, ve de üstüne üstlük temel felsefesi hoşgörü ve mütevazilik olan islamın ileri gelenlerinin ve daha da kötüsü dindar insanların, İslam’ ın pullanıp paketlenip ticari mala dönüştürülmesine tepki göstermemesi mi normal?

Daha düne kadar Filistin’ dekiler için ağlayan başhanımın bile bu geziye göz yumması mı normal?

Tehlikenin farkında mısınız?

Tekrar hatırlatmak adına bir de şöyle yazayım;

?zınısım adnıkraf ninekilheT

Bu anlatılanlar size normal geliyorsa hala, siz her an bu insanları ve/veya kocalarını meclise vekil, belediyeye başkan, başımıza başbakan, devletimize cumhurbaşkanı yapabilirsiniz. Çünkü siz anormalleşen memleketimin, herşeyi normal gören insanısınız.

İnsan olduğunuz için sevgiyi her daim hak ediyor olabilirsiniz ama saygınızı kaybetmek istemiyorsanız bu haberleri normalleştirmeyin.

Hiç yorum yok: