Salı, Kasım 30, 2010

Vik Vik Eden Basın

Cinayete teşebbüsten ayrı, ablasını öldürmekten ayrı, arkadaşının yeğenine tecavüz etmekten ayrı hüküm giymiş, Danıştay saldırısını planlamış, ifadesini 10 kez değiştirmiş Osman Yıldırım’ ın söyledikleri ihbar sayıldı. İsimsiz, imzasız mektuplarla onlarca insan tutuklandı. Telefonlar gizlice dinlendi, AKP’ ye muhalif her söz delil sayıldı. Adına da Ergenekon Terör Örgütü denildi. Balbay’ ın dediği gibi, herhangi bir mahalleyi toptan alıp sorgularsanız içlerinde onlarca suçluyu doğal olarak yakalamış olursunuz, ki Ergenekon operasyonunda tutuklananların arasında da onlarca gerçek suçlu vardır. Kurunun yanında yaş da yandı.

Ama, bir eski İstihbaratçı, yılların emniyet müdürü ve hatta cemaatin içinden sayılabilecek sağlam muhafazakar Hanefi Avcı’ nın ihbar niteliğindeki koca kitabındaki hiçbir iddia araştırılmadı. Üstüne üstlük sağcı-muhafazakar Hanefi Avcı, solcu Devrimci Karargah Örgütü üyesi olmak bahanesi ile tutuklandı.

Şimdi de Wikileaks belgeleri. Hiç şaşırmadım, bu belgelerden sadece AKP ve Erdoğan’ a övgü dolu sözleri gören, CHP’ nin işe yaramazlar ordusu olduğu bilgisini edinen kişilere yukarıdaki gibi ikiyüzlülükler ve arsızlıklar az bile.

Hiç yorum yok: