Çarşamba, Kasım 28, 2012

Demokrasi Olduğunu Zannetmenin Bedeli - Mehmet Yılmaz

Füze kalkanını protesto etmek amacıyla "Füze kalkanı değil, demokratik lise istiyoruz” yazılı pankart açtıkları için yargılanan 25 yaşındaki öğretmen Meral Dönmez ve 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülşah Işıklı 6 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldılar. Öğretmen ve Öğrenci bir yıldır tutuklu olarak yargılanıyorlardı.


Mahkeme verdiği kararında sanıkların “örgüt üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işledikleri ve işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiklerini” belirtiyor.

Hep böyle oluyor zaten. Eğer demokratik bir ülkede yaşadığınızı zannediyorsanız ve yolunda gitmediğini
düşündüğünüz bir konuyu protesto ediyorsanız polis sizi bir gizli örgütün üyesi yapar, savcı tutuklanmanızı ister.

Ama sonunda bu davada da olduğu gibi örgüt ile aranızda bir irtibat kanıtlanamaz, adalet sistemiz de "bir yıldır boşuna mı yatırıyoruz içeride” diyerek “örgüt üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işlemekten" sizi mahkûm eder.

Eğer söylediğiniz şeyi, bir vesile bir gizli örgüt de söylüyorsa. bu “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” diye değerlendirilir.

Meclis istediği kadar yargı paketi yasalaştırsın, siz istediğiniz kadar protestonun bir demokraside hak olduğunu iddia edin işe yaramaz! Bu ülkenin sırtına bir deli gömleği geçirilmiştir, kollarını da böyle sıkıca bağlarlar ki kimse kaçıp kurtulamasın!

Hiç yorum yok: