Perşembe, Kasım 01, 2012

Gıcık Olduğum Küçük Şeyler

* Yürüyen merdivenlerde ve bantlarda boş boş dikilen ve yayılan insanlar. Özellikle alışveriş merkezilerinde sıkça gördüğüm tiplerdir. Elleri boş, alışveriş arabası yok hala dikiliyor. Arkadan gelip yürümek isteyenlere de engel oluyor. O değil de, zaten hareketsizlikten göt göbek şişmiş, hala kendini yürüyen merdivene taşıtıyor.

* Trafikte geçemeyeceğini bildiği kavşağa yine de girip, çarpraz geçişi de tıkayan geri zekalılar. İki gün önce aynı durumda kalan birisine bu yaptığı yüzünden kendisinin gidemediği gibi, tıkanma ihtimali olmayan diğer yönüde kapatarak onlarca insanı mağdur ettiğini anlattım ama pek anlamış gibi bakmıyordu gözler.

* Metroda "Lütfen Önce İnenlere Yol Veriniz" anonsu duyulurken dahi, içeriye dalmak için kalabalığı yarmaya çalışan insanlar.

* Yine metroda, trende, otobüste boş boş oturanlar. Bazen 5 dakika, bazense 1.5 saat süren yolculuklarda insanların hiç bir şey okumadan sadece boş gözlerle, her gün zaten gördükleri o caddeleri seyretmesini hala çözemedim. Nedir bu okuma korkusu?

* Topuklu ayakkabı ile tarihi / turistik yerleri gezen yerli Turistler

* Trafik kurallarını bilmeyen trafik polisleri

Hiç yorum yok: