Perşembe, Ağustos 14, 2014

ABD Tatili Gezi Notları 2 - Yola Çıkış

13 Nisan Pazar

Pazartesi sabah 06:35 uçağı için 16 saat önce yola çıkmak için bir kaç sebep vardı aslında.

Birincisi, Makedonya tatilinde THY'nın İzmir-İstanbul parkurundaki iki uçuşu birleştirmesi sonucu kaçırdığımız Üsküp uçağının korkusu ile Öznur'un ısrarla mümkün olduğunca erken gitme isteği.

İkincisi ise, maliyetler elbette.

İkisi bir araya gelince, İzmir-İstanbul yoluna Pazar günü öğleden sonra 1'de başladık. Her ne kadar bu yola, Çağan'ın Bergama'ya bırakılması ve geri dönüşünü de eklersek, sabah Bergama'dan 8'de başlayan yolculuğumuzun ilk durağı İstanbul'a iki küçük valiz ile indik.

Paris uçağına hala 16 saat vardı belki ama, açık olan Air France kontuarındaki görevliden ricada bulunarak, ertesi günün uçuşuna valizleri teslim etmeyi başardık.

Gece için planımız belli idi, Millennium Lounge'da vakit geçirmek ve mümkünse bir miktar uyumak. Planlarıma göre Los Angeles'a indiğimizde uzun bir süre uykusuz ve yorgun olacaktım. Üzerine bir de Las Vegas'a araba kullanmak pek güvenli olmayacaktı. O nedenle uyku planımı iyi yapmalıydım. Lounge'da uzun uyumadan Paris-LA uçağına kadar dayanmak ve 11 saatlik son aşamanın son 4-5 saatini uykuyla geçirmek.

İstanbul'daki gece planımız bu idi. Gündüz???

En iyisi Bakırköy'e gitmek ve bir sinema keyfi yapmak. Ne de olsa Çağan'ın olmadığı zamanlarımızın kısıtlı olması nedeniyle, uzun süredir yapamadığımız çok şey var.

Faka o da ne?

Havaalanı Bakırköy arasındaki trafik saat 16 olmasına rağmen her zamankinden daha yoğun. 1.5 saatimizi takside harcayarak, ne yapacağız diye düşüneceğimiz 1.5 saatlik dilimden kurtulmuş olduk. Sonrasında ise yemek, bira, maç keyfi... Akşam saat 21:30 gibi havaalanına döndük.

Saat itibariyle çok kalabalık olmadığı için rahatça pasaport kontrolünden geçip, bir miktar duty free de dolaştıktan ve bir karton sigara aldıktan sonra kendimizi Millennium Lounge'a attık. Sabaha kadar uyku, gazete, kitap, twitter, facebook, bira, çerez, sigara ile vakit geçirdik.

14 Nisan Pazartesi, saat 05:30 gibi kapıya gittik. Kitap okumaya devam.

Ve 06:35 itibariyle Air France'ın A319'u ile yolculuk başladı...

Hiç yorum yok: