Perşembe, Mayıs 23, 2013

Siyasi sorumluluk ahlaki sorumluluktur - Mehmet Yılmaz

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye-Suriye sınınndaki Yayladağı Gümrük Kapısı'nın geçici olarak kapatıldığını açıkladı.

Bakanlık, "son günlerde" Hatay Valiliği ile istişarelerde bulunmuş, "muhtemel güvenlik sıkıntılarını önleyebilecek altyapı sistemleri bulunmadığı" fark edilince de sınır kapısı kapatılmış.

İngilizler gibi "gece yemeğinden sonra günaydın" demek gerekiyor sanınm! Bugüne kadar işleri neymiş, bunu neden Reyhanlı'da bombalar insanlarımızın canını almadan önce fark edememişler onu da açıklasalardı iyi olurdu.

Ortaya çıkıyor ki ne Hatay Valiliği işini yapıp zamanında Gümrük Bakanlığı'nı uyarmış, ne de Gümrük Bakanlığı işini yapıp "Bu sınır kapısı güvenlik sorunu yaratır, bu işler yatışana kadar kapatalım" demeyi akıl edebilmiş.

Reyhanlı'daki bombalamalar, MİT-Emniyet hesaplaşmasına da alet edildi ve sanki bütün sorumlular bazı polislermiş gibi bir hava yaratıldı.

Ama görüyoruz ki kimse işini doğru düzgün yapmamış! Medeni ülkelerde bunun siyasi sorumluluğunu üstlenip istifa edecek ahlaki sorumluluğu gösterecek bakanlar, valiler çıkar.

Bizde ise böyle bir şey olmaz, herkes koltuğu ısıtmaya devam eder!

Hiç yorum yok: