Çarşamba, Eylül 11, 2013

Olimpiyatları Neden Kaybettik - Ahmet Hakan

GEÇEN gün Taksim’den otomobiliyle yola çıkan bir İstanbullu, Mahmutbey Gişeleri’ne iki saat 15 dakikada gidebildi ya...
Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-Japonya Başbakanı’nın gururla söylediği, “Biz halkı bir arada barış içinde yaşayan süper bir ülkeyiz” cümlesini, bizim yetkililerimiz gönül rahatlığıyla söyleyemiyorlar ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-Biz kazanınca kaybedenin üstüne çıkan, kaybedince kazanana laf sokmaya çalışan bir kültürün çocuklarıyız ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-İstanbul dediğimiz güzelim şehri, boş yer bırakmamacasına inşaata boğduk ve boğmaya devam ediyoruz ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-Gün geçtikçe daha çok azar, daha çok demagoji, daha çok retorik, daha çok anlayışsızlık sardı ya dört bir yanımızı... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-Olimpiyatlarda oynanan birçok müsabakanın adını bile bilmiyoruz ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-İstediğimiz neticeyi alamayınca anında çirkinleşme potansiyeli taşıyoruz ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-Bizde spor denilince akla futbol, futbol denilince de vahşi bir rekabet gelir ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-İstanbul’un aday olduğu bir büyük yarışta en az konuşan kişi İstanbul’un belediye başkanı oldu ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-İktidarımızı destekleyen basın, her olayın ardından halkın bir bölümüne manşetten hakaret etmeye başladı ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-Dopingli çıkan sporcularımızın sayısı, dopingsiz çıkan sporcularımızın sayısından daha fazla ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-“Akdeniz’e doğru bir kısrak başı gibi uzanan” coğrafyamız ve bulunmaz Hint kumaşı jeopolitiğimiz, en az 15 sene sürmesi mukadder bir savaşın en uzun sınır komşusudur ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-Değerli midir, değersiz midir bilmem ama yalnızlığımız var ya yalnızlığımız... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-En küçük bir nümayiş ihtimali belirdiğinde İstanbul polisinin yarısını nümayişin yapıldığı alana sevk ediyoruz ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.
-Birbirimizi sevmekten uzaklaştık, birbirimize diş biler olduk, kıyasıya cepheleştik, ölümüne düşmanlaştık ya... Biz olimpiyatları işte bundan kaybettik.

Hiç yorum yok: