Çarşamba, Eylül 11, 2013

Suat Kılıç'a dair 5 maddelik bildiri - Ahmet Hakan

-BİR: Yurttaşların büyük bölümü olimpiyatların İstanbul’da yapılmasını isterken, bir bölümü bunu istemeyebilir. Özgürlükler kapsamındadır... Demokrasilerde yeri vardır... Bu bir.
-İKİ: Olimpiyatların İstanbul’da yapılmasına karşı çıkmak ile vatan haini olmak arasında hiçbir bağlantı yoktur. Tıpkı isteyenler gibi karşı çıkanlar da “vatan” için karşı çıkmaktadır ve ellerinde gayet sağlam veriler bulunmaktadır... Bu iki.
-ÜÇ: Olimpiyatların bir ülkeye yarar ve kazanç sağlayacağı konusunda ihtilaf vardır. Bazıları “Bu iş yarar sağlamaz” demektedirler. Yani “Olimpiyat eşittir mutlak kazanç” diye kanıtlanmış, üzerinde anlaşma sağlanmış bir durum yoktur... Bu üç.
-DÖRT: Bir bakanın olaya demokratça yaklaşmamasını, olimpiyatlara karşı çıkan herkesi “vatan haini” olarak görmesini bile bir dereceye kadar anlayabiliriz. Ancak bir bakanın “Kına yaksınlar” pespayeliğine düşmesini anlayabilmemiz mümkün değildir... Bu dört...
-BEŞ: Bakana sorulan, “Neden kına stokları tükendi diye yazdınız?” sorusu, “Neden düzeyi bu denli düşürdünüz?” sorusudur. Bu nedenle soruya “Şöyle oldu, böyle oldu” diye cevap verilmez. “Yaptık bir hata... Kendimizi tutamadık... Keşke yapmayaydık...” falan diye cevap verilir. Bu da beş.

Hiç yorum yok: